13 december: No Border Bustour langs de twee Apartheidsmuren in Nederland

Bus uit Amsterdam, station Sloterdijk: half 12. Vertrek om 12 uur stipt!
Tussenstop opstappers Utrecht CS (achterkant): 12.45 u. (Let op: bus stopt op terugweg niet in Utrecht!)
Meld je nu aan via info@no-border.nl

no-border-bustour-groen
Er zijn momenteel twee hoge muren in Nederland (Zeist en Rotterdam) waarachter mensen voor langere tijd worden opgesloten puur en alleen omdat men niet over de vereiste papieren beschikt om in Nederland te mogen verblijven. Dit zijn mensen die niet in Europa geboren zijn en dit niet kunnen aantonen. Omdat je hier niet geboren bent is géén reden je op te sluiten zegt de EU, staat in de Universele Rechten van de Mens en staat zelfs in artikel 1 van de Nederlandse wet. Toch worden mensen soms zelfs langer dan één tot anderhalf jaar opgesloten, ver uit ons zicht. Nederland en Italie doen dit als de enige Europese landen voor zulks een lange tijd. Daarom gaan we actie voeren. Om deze mensen te ondersteunen. Omdat wij Apartheid afschuwelijk vinden en niet passend in onze beschaving. Tijd dus voor een grote gezamenlijke actie in het bos van Zeist en op het vliegveld van Rotterdam.

We gaan eerst naar Kamp Zeist en daarna naar Rotterdam.

DSC051351-300x246aanmelden: ovv “bustour 13-12-14″ bij info@no-border.nl. Laat weten waar je wilt opstappen en of je de hele tour meegaat of alleen een deel.

Schatting aankomst bij Kamp Zeist: 13.40 uur. Schatting aankomst in Rotterdam: 16.10 uur. Schatting terug bij Amsterdam Sloterdijk: 18.45 uur.
Bovenstaande is onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Laat deze mensen weten dat er ook mensen zijn in dit land die dit systeem niet ondersteunen!
Laat deze mensen weten dat er ook mensen zijn die dit systeem onmenselijk vinden. Dat dit systeem niet mag en kan blijven voortbestaan. Dat de gevangenismaatschappij moet stoppen. Dat er een einde aan deze staatsterreur moet komen.
Wie achter deze muren gegijzeld wordt gehouden verliest alle hoop in de mensheid. In een totaal isolement leven is bijna niet te doen, men wordt gebroken door het systeem. Daarom is een teken van menselijkheid zo belangrijk ! Laat deze mensen niet vallen ! Laat ze niet alleen. Wees niet onverschillig. Laat je hoofd niet zakken voor racisme.