Update Diallo: VIJFde deportatiepoging!

Oproep tot Mobiliseren! Laat de deportatie van Diallo niet ongehinderd doorgaan!

Op 6 donderdag maart a.s heeft DT&V de derde deportatiepoging van de 21 jarige Diallo gepland. Dit keer van Brussel via Dakar naar Conakry, mogelijk om Parijs te vermijden waar op 21 januari dankzij protest de piloot geweigerd heeft hem mee te nemen. Waarom de geplande deportatie van 18 februari gecanceld is blijft onduidelijk, maar de geldigheidsdatum van de Titre de Voyage waar naar het onderzoek nog gaande is verliep op 21 februari. Hoe DT&V in zo korte tijd een nieuwe Titre de Voyage heeft kunnen bemachtigen laat zich raden.

Hoewel het ingestelde onderzoek naar de valsheid van de Titres de Voyage nog niet is afgerond en Diallo nog wacht op de uitspraak van zijn bezwaarprocedure tegen detentie is de deportatie drift van DT&V niet te stoppen. Blijkbaar heeft DT&V carte blanche gekregen om Diallo via Dakar te deporteren.

Diallo’s advocaat heeft de dubieuze deportatiepapieren inmiddels bij drie rechtbanken voorgelegd en verzocht hierbij de DT&V de handtekening van de betrokken medewerker bij de ambassade te mogen zien voor verificatie. Maar ondanks de inmiddels talloze aanwijzingen dat de herkomst van de papieren niet klopt, wil de rechter geen gehoor geven aan de oproep.

De DT&V blijft volhouden dat de papieren rechtsgeldig zijn (ook al zijn inmiddels verschillende vluchtelingen bij een deportatiepoging omwille van deze papieren aan de Guinese grens geweigerd). De ambassade blijft volhouden geen papieren te tekenen voor uitzettingen. Wat maakt dat de Nederlandse rechters niet bereid zijn om hier aan waarheidsvinding te doen. Welk spel wordt hier gespeeld en ten koste van welke prijs?

Want het is een spel: hoe ingewikkelder de deportatie hoe groter de uitdaging en de beloning. Diallo wacht de zelfingenomen blik van DT&V verantwoordelijke zoals een Zimbabwaanse vluchteling ooit omschreef: “He looked at me with a big smile like he ‘ld say: “Finally you see, I got you! -It’s a game for them.”

Lees hier het volledige verhaal van Diallo:

http://deportatieverzet.nl/diallo-het-geweld-van-de-dienst-terugkeer-en-vertrek/

http://www.occupyrotterdam.org/2014/03/wekenlange-gijzeling-diallo-in-isolatie-wordt-keer-op-keer-verlengd/

Oproep tot Mobiliseren! Laat de deportatie van Diallo niet ongehinderd doorgaan!

Protestmails naar de Guinese ambassade: ambaguinee.bruxelles@yahoo.fr
of ambassadeguinee.bel@skynet.be

betrokken ‘regievoerder vertrek’ van de DT&V: B.Dorst@DTV.minvenj.nl
SNBA (Brussels Airlines) tel: 0032 27238400
email: gsciot@brusselsairlines.com

Deportatiedatum: 6 maart 2014

SN205 > 10.30 Brussel > 16.45 Dakar

SN205> 17.45 Dakar> 19.05 Conakry